INTERVIEW Kas Haverkort: "Ik vind inhaalraces ook leuk"

21 januari 2015

INTERVIEW Kas Haverkort:

INTERVIEW Kas Haverkort: "Ik vind inhaalraces ook leuk"


Kas Haverkort komt dit seizoen uit met Brand Racing in de MiniMax. De rookie-kampioen in de Minimax van 2014, is één van de kanshebbers in deze talentenklasse. Haverkort neemt deel aan alle races voor het Nederlands kampioenschap, georganiseerd door Chrono Karting en onder auspiciën van de KNAF. Als warming-up neemt het 11-jarige racetalent uit Heemserveen, die toen hij drie jaar en negen maanden was voor het eerst in een kartje stapte, deel aan de Winter Serie van Chrono Karting.We blikken nog even terug op afgelopen seizoen met Kas Haverkort. Welke races zijn je bijgebleven in 2014?

“We zaten er eigenlijk altijd wel bij, maar speciaal was voor mij de race op Hahn in Duitsland. Het was een wisselende dag met het weer. Regen en droog. Ik heb die wedstrijd overall gewonnen. De baan in Hahn ligt me wel, ook de race op Spa-Francorchamp was goed, ik ging daar van 3 naar 1.”Buiten de NK-races reden jullie ook de Rotax Racing Days. Hoe ging dat? “Vooral de Rotax Racing Days in Eindhoven ging erg goed. In de training had ik al P1. Ik trainde naar de pole en ik won alle twee de races. Beter kon niet.”

In Genk kwam de beloning met de Rookie-titel in het NK MiniMax. Vertel daar eens wat over. “Het ging niet makkelijk in Genk, maar ik had er vertrouwen in dat het zou lukken. Het zat dichtbij elkaar, maar ik won het kampioenschap. Op de feestavond van Chrono kreeg ik de grote beker. Dat was mooi.”

Nu dit jaar met Brand Racing weer door. Jullie zijn goed begonnen in Kerpen?
“Ja het ging goed, we waren al snel met testen in Kerpen. Ik vind het racen op die baan altijd leuk en ik was weer blij. De trainingen waren heel goed, ik was wel snel. Op de hele dag waren zes trainingen en ik heb er vijf meegedaan.”Er was wat oponthoud op de racedag. Hoe verliepen de races?

“Het had ’s nachts gevroren en er lag een laag ijs op de baan, maar later kon iedereen toch gewoon racen. We moesten wel loodjes trekken voor de startpositie. Helaas kwam ik in de eerste race in een botsing omdat iemand tegen me aanreed. Ik viel ver terug, maar ik kon toch nog veel plaatsen goed maken tot de vijfde plaats. In de tweede race moest ik van 12 starten en had ik mijn motor verzopen. Ik verloor wat plaatsen. Toen ging ik er voor zitten. Ik vind inhaalraces ook leuk en ik had aardig wat plaatsen goed gemaakt. De kart lag goed en ik werd tweede, jammer dat ik niet in de top drie was van het dagklassement, maar ik had wel de snelste raceronde en het was een goed weekend.”