Kas Haverkort pakt klinkende overwinning in Duitsland!

30 juni 2014

Kas Haverkort pakt klinkende overwinning in Duitsland!

Karter Kas Haverkort stond aan het einde van een loodzwaar weekeinde in het Duitse Hahn bovenaan het podium in de Rotax Max MiniMax-klasse.

HAHN - Karter Kas Haverkort stond aan het einde van een loodzwaar weekeinde in het Duitse Hahn bovenaan het podium in de Rotax Max MiniMax-klasse. Zijn trotse ouders keken toe, want hun pas tien-jarige zoon had alle elementen als beste overwonnen. De rijders hadden namelijk alle type weersomstandigheden moeten trotseren. Droog, nat en een opdrogende baan. Haverkort staat met zijn mooie zege nu tweede in het algemeen klassement en eerste bij de rookies.
De omstandigheden in Hahn maakten het erg moeilijk voor de coureurs, maar ook voor de teams en hun monteurs die steeds weer moesten goochelen met de afstelling, banden en bandenspanning. Maar na P1, P3 en opnieuw P1 in de respectievelijke manches toonde Haverkort dat de baan niet alleen leuk vond, maar ook dat hij thuishoorde op het hoogste treetje in het dagklassement. "De lay-out van de baan in Hahn was iets anders dan vorig jaar. Nu was het bochtengedeelte direct na het rechte stuk opgenomen", zei Haverkort. "Dit was een heel leuke baan."
In de kwalificatie lag Haverkort lang op koers voor poleposition, maar in de eindfase dook Tymen van der Helm nog onder de tijd van Haverkort. Niettemin bood P2 op de voorste startrij nog alle mogelijkheden. "Het belangrijkste was dat ik vooraan zat. Tijdens de eerste race lag ik steeds eerste. Ik had een klein gaatje, maar Daan Willemse kwam erbij en daarna hadden we een spannend gevecht. In de laatste ronde haalde ik Willemse in en won ik. In de tweede race had ik helaas een slechte start waardoor ik terugviel naar de negende plaats. Ik kon me nog terug knokken naar de tweede plek, reed zelfs een baanrecord, maar uiteindelijk werd ik derde. In de laatste race zat ik bij de start vast achter een aantal anderen. Senna van Walstijn lag toen eerste, maar ik reed naar hem toe. Het was op dat moment weer kleddernat op de baan, maar ik kon de koppositie pakken."

Ogenschijnlijk met groot gemaakt reed Haverkort zich in de regen naar voren. Hijzelf deed er luchtig over. "Het maakt me niet uit in welk weer het is, als ik maar kan racen. Ik ga hard in zowel natte als droge omstandigheden. Al vind ik regen wel leuk. Ik wil graag nog alle sponsors en Danny en Herman Brand en alle teamgenoten bedanken voor hun hulp."