Finn Kooijman maakt indruk en kan zich meten met de wereldtop!

15 juni 2014

Finn Kooijman maakt indruk en kan zich meten met de wereldtop!

Finn Kooijman heeft een fantastisch Europees kampioenschap gereden. De pas 16-jarige karter uit Baarn liet op de kartbaan in Genk zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden.

Finn Kooijman heeft een fantastisch Europees kampioenschap gereden. De pas 16-jarige karter uit Baarn liet op de kartbaan in Genk zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden. In de finale reed hij erg lang op podiumkoers. Helaas werden zijn banden minder en moest hij iets terrein prijsgeven. Een knappe vierde plaats werd zijn deel.Tijdens de vrije trainingen op de Belgische kartbaan in Genk liet Kooijman al zien dat hij bij de Europese top hoort. “Op donderdag waren we al snel en zaten we in de top 3. Dat was al een indicatie. Helaas viel de kwalificatie iets tegen met P20.”

Toen volgden een aantal heats waarin Kooijman zijn strijdbaarheid toonde. “In de eerste heat werd de CRG-rijder zevende. In de tweede heat was mijn start niet zo goed en ging ik als negende over de streep. In de derde race kon ik goed mee met de top, en in de vierde sessie had ik een slechte start, maar kon toch nog wat goed maken.“

Kooijman wilde aanvankelijk de prefinale op gebruikte banden starten om zo met fris rubber in de finale toe te slaan. Helaas ging bijn a de ghele top om hem heen op nieuwe banden en toen besloten Finn en zijn team ook de keuze te maken voor nieuwe banden. “In de prefinale ging bij onze groep, iedereen van de top op nieuwe banden rijden”, legde de CRG=rijder uit. “Ik moest wel mee. Ik had liever de nieuwe banden gespaard voor de finales.”

“In de finale liep alles goed, Ik lag gelijk tweede en heb dat ongeveer zeven ronden volgehouden. Dale was weg en achter mij liepen ze ietsje in, omdat mijn banden afnamen. Toch betekende mijn klassering groot succes op één plaats na. Het is in ieder geval een hele goede indicatie. Het is mooi dat we het aankunnen,. Dit is ook een boost voor het team KartSupport. Wij hadden als team een goed weekend. Leuk om te zien dat we ons kunnen meten met de top. Ik wil Erwin van der Veen, Gert Jager en al mijn sponsors bedanken voor het steun. We staan nu zesde in de EK-stand en we hebben nog wat om te verbeteren, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Ook het volgende EK op de baan van Wackersdorf zie ik vol vertrouwen tegemoet. Maar eerst over twee weken het DKM, en dan daarna het EK in Wackersdorf. Ik heb er alle vertrouwen in.”