2e wedstrijd Wintercup 2012-2013

11 maart 2013

2e wedstrijd Wintercup 2012-2013

Tijdens het kwalificeren maakte Kas er in eerste instantie een wedstrijd van met een andere rijder, maar in de laatste minuten maakte hij toch de snelste rondetijd. Pole Position! Gelukkig.

Met race 1 had hij Pole, maar er reden ook 6 Mini junioren mee, die voor de Micromax moesten starten, omdat de Mini's sneller zijn. Kas had een goede start en pakte ook gelijk 3 Mini's mee. Iedere ronde was hij geconcentreerd en hij haalde de andere 3 Mini's ook in, hij reed met een voorsprong van ruim 9 seconden op nr 2 over de finish. Super goed gereden!

Race 2 had hij dus weer Pole position, Kas was gespannen, want hij wilde dit weer winnen, omdat in de Wintercup de regel geldt, zoals de rijders in race 2 over de finish komen, dat is ook gelijk de einduitslag.

Wederom had Kas een perfecte start, hij reed weer alle Mini's voorbij, iedere ronde werd sneller en op de honderdsten van een seconde nauwkeurig, hij was echt oppermachtig en zette zelfs een aantal andere deelnemers op een volle ronde axchterstand.

Nu kwam hij zelfs met een voorsprong van 17 seconden op nr 2 over de finishlijn.

Met een mooie grote beker weer naar huis. Blij, moe en voldaan en erg dankbaar naar zijn monteurs Jennifer en Patrick en alle sponsoren.

Zie ook het stuk in www.autosport.nl De Chrono Karting Open Winter Series zitten er op. Het kampioenschap, georganiseerd door Chrono Karting, begon op drie februari in Berghem en kende afgelopen weekend zijn finale op het circuit van de Landsard. In de buurt van de luchthaven van Eindhoven verzamelde heel wat talenten om te strijden voor de dagoverwinning en het eindklassement. Temperaturen rond het vriespunt, regen en een koude wind maakten er een echte wintercup van!
Tekst: Philippe De Roeck Foto’s: Michael Melis
De rijders in de Micro Max klasse moesten als eerste het natte asfalt ontdekken. Kas Haverkort was vorig jaar al een snelle piloot. Ook gisteren reed hij op zijn TopKart naar een snelste tijd in de kwalificatie. Hij was sneller dan Justin Polman en Senna Walstijn. Ook de eerste race werd gewonnen door Haverkort met een grote voorsprong van ruim negen seconden. Senna Walstijn kon een plekje goed maken en werd tweede. Beer Dorrestijn werd mooi derde. Ook in de laatste wedstrijd stond er geen maat op Kas Haverkort die opnieuw ijzersterk won. Beau Heijmans en Lucas den Hartog maakte het podium compleet.