Over KF Racing

Nummer 17

In de loop der jaren heeft karting zich ontwikkeld tot een ware leerschool voor coureurs. Michael Schumacher, Fernando Alonso, Ayrton Senna, Lewis Hamilton, vrijwel alle Formule 1-kampioenen van de laatste decennia begonnen hen carriere achter het stuur van een kart. Geen wonder dat de prestaties van jonge kartracers wereldwijd door velen op de voet worden gevolgd. Je weet maar nooit of er een nieuwe "Schumi"tussen zit...

In de loop der jaren heeft karting zich ontwikkeld tot een ware leerschool voor coureurs.
Michael Schumacher, Fernando Alonso, Ayrton Senna, Lewis Hamilton, vrijwel alle Formule 1-kampioenen van de laatste decennia begonnen hen carriere achter het stuur van een kart. Geen wonder dat de prestaties van jonge kartracers wereldwijd door velen op de voet worden gevolgd. Je weet maar nooit of er een nieuwe "Schumi"tussen zit...

Ook in Nederland zijn bijzondere talenten te vinden die het ver kunnen schoppen in de autosport. Zoals Finn Kooijman (1998) uit Baarn en Kas Haverkort (2003) uit Hardenberg.
Finn is de zoon van Alain Kooijman, gezagvoerder bij de KLM en in zijn vrije tijd hartstochtelijk auto-sportliefhebber. Toen Kooijman in 2008 een toestel bestuurde in het kader van een cursus tegen vliegangst, ontmoette hij ondernemer Peter Haverkort, de vader van Kas. De heren ontdekten dat ze allebei een jonge coureur als zoon hadden en besloten de handen ineen te slaan. De race-activiteiten werden georganiseerd in de vorm van een stichting. Het team KF Racing was een feit.

KF Racing is vooral opgericht om jonge racetalenten als Finn en Kas tot bloei te brengen. Maar KF Racing is ook een club voor ondernemers die het heel leuk vinden om gelijkgestemde zielen te ontmoeten. Niet op de zoveelste golfbaan of bij de zoveelste voetbalclub, maar in een unieke ambiance waar de adrenaline van snelle gemotoriseerde sport centraal staat.
Leden kunnen het hele jaar door deelnemen aan speciale activiteiten, genieten van diverse priveleges en uiteraard, productief netwerken. Kortom, KF Racing draagt bij aan betere prestaties, niet alleen op het circuit maar ook in zaken.